Atenor klopt bij kleine belegger aan

Stéphan Sonneville, CEO van Atenor, met achter hem een door Atenor ontwikkelde woontoren. ©Tim Dirven

De vastgoedontwikkelaar wil 75 miljoen euro ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen.

De nieuwe aandelen van Atenor kosten 55 euro per aandeel. Dat is een korting van 18 procent op de slotkoers van dinsdag. In tegenstelling tot veel andere kapitaaloperaties, zoals die van sectorgenoten Immobel en VGP onlangs, gaat het om een publieke kapitaalverhoging met voorkeurrecht. Met andere woorden: ook de kleine belegger is welkom. 

Bestaande aandeelhouders kunnen per vier bestaande aandelen intekenen op één nieuw. De intekenperiode loopt vanaf donderdag tot 25 juni. Woensdagavond wordt het voorkeurrecht (coupon nummer 15) van het aandeel geknipt.

Scrips

Beleggers kunnen de voorkeurrechten tijdens de inschrijvingsperiode op de beurs verhandelen. Wie over een 'oneffen' aantal inschrijvingsrechten beschikt, kan er bijkopen of de overtollige rechten verkopen. Aandeelhouders die niet inschrijven, zien hun rechten als scrips verhandeld tijdens een veiling op 26 juni voor professionele beleggers.

De referentieaandeelhouders, 3D, Luxempart, CEO Stéphan Sonneville en ForAtenor, hebben zich ertoe verbonden op de operatie in te schrijven. Daarmee is 47 procent van de nieuwe aandelen al onderschreven.

Atenor wil met de operatie 75 miljoen euro ophalen. Het geld dient voornamelijk om nieuwe projecten te financieren. Atenor telt momenteel 28 vastgoedprojecten, met de nadruk op Centraal-Europa. Door een flinke expansie de voorbije jaren was de schuldgraad opgelopen tot 59 procent. 

Belfius, KBC Securities en ING begeleiden de operatie. Merodis treedt op als adviseur.

Lees hier onze recente CEO Talks-aflevering met Stéphan Sonneville.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud