Atenor zet eerste stap in Portugal

De maalderij Dossche in Deinze. ©jonas lampens

Atenor heeft een stuk grond gekocht in Lissabon. De Belgische vastgoedontwikkelaar boekte vorig jaar 60 procent meer nettowinst.

Atenor heeft in Lissabon 8.000 vierkante meter grond gekocht in het hart van de wijk van de Wereldtentoonstelling van 1998, die nu Park der Naties heet. De wijk langs de oevers van de Taag is volgens de vastgoedontwikkelaar een prachtig voorbeeld van stadsvernieuwing die de Portugese hoofdstad naar de 21ste eeuw gekatapulteerd heeft. Naast woningen, winkels en gebouwen zijn er ook concertzalen en het op een grootste aquarium van Europa gevestigd.

Atenor gaat er voor ongeveer 28.000 vierkante meter kantoren ontwikkelen en voor 1.240 vierkante meter bovengrondse winkels en parkeerplaatsen.

Met de nieuwe aankoop telt Atenor nu 23 projecten in acht Europese landen met een oppervlakte van een slordige 865.000 vierkante meter. Eind vorig jaar deed Atenor zijn eerste investering in Duitsland. Begin dit jaar kocht de beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar 50 procent van Dossche Immo, dat de site van maalderij Dossche bezit in het centrum van Deinze. Dat was meteen de eerste investering van Atenor in Vlaanderen.

Dividend

Atenor boekte vorig jaar 35,18 miljoen euro nettowinst, een stijging van bijna 60 procent in vergelijking met 2017. Het dividend wordt opgetrokken van 2,08 naar 2,20 euro per aandeel.

Atenor ziet een lichte vertraging van de economische groei in Europa maar zegt 2019 met volle vertrouwen te hebben ingezet ondanks het klimaat van onzekerheid. Net als vorig jaar is Atenor van plan om ook dit jaar een beroep te doen op de financiƫle markten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud