Befimmo bevestigt dividendprognose

Benoît De Blieck, de CEO van Befimmo ©Tim Dirven

Befimmo, de specialist in kantoorvastgoed, bevestigt bij de bekendmaking van zijn kwartaalresultaten het dividendvooruitzicht voor het boekjaar van 3,45 euro per aandeel.

Befimmo profiteert van de verbetering van de kantoormarkt. De bezettingsgraad is gestegen van 94,50 procent eind 2018 naar 95,03 procent eind september.

In de eerste negen maanden van dit jaar tekende Befimmo voor 103.861 m² huurcontracten. Dat zijn er beduidend meer dan de 43.297 m² het jaar voordien, vooral door de verhuur van het ZIN-project in de Brusselse Noordwijk aan de Vlaamse overheid. Er is ook bevestigd dat 6.700 m² van Paradis Express in Luik is voorverhuurd aan de Waalse overheidsdienst.

De waarde van de vastgoedportefeuille in de eerste zes maanden was stabiel (+0,30 procent). Befimmo heeft nu een portefeuille van 2.711 miljoen euro.

Omdat er minder gebouwen beschikbaar zijn voor verhuur, daalden de huurinkomsten van de eerste negen maanden van 107 miljoen euro naar 101 miljoen euro. De daling was verwacht. Op vergelijkbare basis stegen de huurinkomsten wel met 3,9 procent.

Coworking

De coworkingactiviteiten gaven na negen maanden een opbrengst van 5 miljoen euro. Ook dat is in lijn met de vooruitzichten.

Het nettoresultaat steeg, vooral door enkele belangrijke verkopen, van 2,79 euro per aandeel naar 4,49 euro per aandeel.

De EPRA-winst, de winst uit de kernactiviteiten, viel terug van 2,84 euro per aandeel naar 2,51 euro per aandeel.

Befimmo gaat voor 2019 nog steeds uit van een EPRA-winst van 3,36 euro per aandeel. Door de meerwaarde uit de verkoop het gebouw Pavillion (0,30 euro per aandeel) wordt het uitkeerbaar bedrag geschat op 3,66 euro per aandeel.

Die meerwaarde is wel nodig om het dividend van 3,35 euro per aandeel te dekken. Befimmo benadrukt dat het door een transitieperiode gaat die het inzetten van het gebruik van gerealiseerde meerwaarden voor de uitkering van het dividend verantwoorden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud