Advertentie

Brusselse expert in coliving haalt 58 miljoen op

©Xavier Portela

Cohabs, de Brusselse start-up gespecialiseerd in woonprojecten voor jonge professionals, haalt 58 miljoen euro vers kapitaal op.

'Beautiful shared homes for nomads around the world'. Dat biedt de Brusselse start-up Cohabs aan. Het concept van 'coliving' slaat blijkbaar aan. Cohabs haalt 58 miljoen euro vers geld op bij een reeks Belgische partijen.

Cohabs werd opgericht in 2016 door de broers Youri en Malik Dauber en François Samyn. De start-up verhuurt voor gemakkelijk 700 euro per maand gemeubelde kamers met luxueuze gemeenschappelijke ruimtes aan een doelplubliek van jonge professionals.

Voor de verdere groei heeft het bedrijf heel wat cash nodig. AG Real Estate steekt Cohabs daarom 17 miljoen euro toe. De vastgoedtak van AG Insurance nam al deel aan de vorige kapitaalronde van 15 miljoen euro in 2019. Het Brusselse investeringsfonds Alphastone komt met 7,5 miljoen euro over de brug.

Dit is een bedrijf dat de komende jaren een waardering van 500 miljoen euro kan krijgen.
Maxime Xantippe
Investeerder Alphastone

'De combinatie van vastgoedontwikkeling, technologie en een sterke maatschappelijke drijfveer vormt een winnaar. Dit is een bedrijf dat de komende jaren een waardering van 500 miljoen euro kan krijgen', zegt Maxime Xantippe van Alphastone, dat in 2018 al betrokken was bij de verkoop van het coworkingbedrijf Silversquare aan het beursgenoteerde Befimmo.

Met het opgehaalde geld wil Cohabs zijn omzet dit jaar tot 8 miljoen euro doen groeien. Het bedrijf wil voor 200 miljoen euro vastgoed kopen. De portefeuille omvat enkele tientallen huizen met in totaal 600 kamers in Brussel. Maar omdat de Brusselse markt verzadigd raakt, is het bedrijf ook al actief in Parijs en New York.

Opmerkelijk: in januari kregen de oprichters nog een overnamebod van een grote Amerikaanse bank. Maar na enkele dagen nadenken besloten de drie ondernemers daar niet op in te gaan. 'Het was verleidelijk, maar we hebben besloten om de controle over onze bedrijven niet los te laten. Er is nog zoveel te doen', klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud