Brusselse vastgoedscale-up haalt 1 miljoen op

Jonathan Pham, de oprichter van We Invest, en Raphaël Mathieu, de CEO.

We Invest, een Brusselse franchisegever in de vastgoedsector, haalt voor het eerst extern kapitaal op.

Met het opgehaalde miljoen wil We Invest, een netwerk van vastgoedmakelaars, 'de teams versterken en de ontwikkeling van zijn activiteiten in België verder uitbouwen'. De investeerders zijn onder andere de Brusselse investeringsmaatschappij finance & invest.brussels en de Brusselse ondernemer Jeremy Le Van, bekend van de app Sunrise en de e-bikemaker Cowboy.  

Begin 2021 is een tweede, grotere kapitaalronde gepland, gericht op het aanboren van nieuwe markten.
Raphaël Mathieu
CEO We Invest

We Invest maakt de switch naar een marketingbedrijf. 'Met de investering richten we een intern marketingbureau op om makelaars beter te begeleiden bij de verkoop', zegt Raphaël Mathieu, de CEO van We Invest. De verkoop ligt nu voor honderd procent bij de zeven franchisenemers. Op termijn moeten dat 35 vastgoedkantoren worden. 'We blijven investeren en groeien ondanks de tijdelijke pauze op de vastgoedmarkt door de coronacrisis. Begin 2021 is een tweede, grotere kapitaalronde gepland, gericht op het aanboren van nieuwe markten.' 

BNP Paribas Real Estate

Het is de eerste externe kapitaalinjectie voor het Brusselse bedrijf, dat werd opgericht in 2014. Sindsdien verdubbelde de start-up jaarlijks zijn groei. In 2020 strikte het al een exclusief samenwerkingscontract met BNP Paribas Real Estate en lanceerde het zijn eerste intern ontwikkelde e-commerceplatform voor vastgoedmakelaars. Tegen eind 2023 wil We Invest de referentie zijn voor elke residentiële vastgoedtransactie in Europa.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud