Care Property Invest haalt 60 miljoen euro op

Park Kemmelberg, een complex met 31 assistentiewoningen van Care Property Invest in Berchem

De specialist in woon-zorgvastgoed organiseert dinsdag een private kapitaalronde.

Care Property Invest wil dinsdag 60 miljoen euro ophalen met de verkoop van aandelen aan een kransje grote beleggers. De handel in het aandeel is opgeschort. Het aantal aandelen stijgt door de operatie met 10 procent. Belfius en KBC Securities begeleiden de operatie.

De verhuurder van woon-zorgvastgoed wil het geld gebruiken om zijn vermogen aan te sterken. De schuldgraad van Care Property zakt door de operatie van 54 naar 46 procent. Het herhaalt zijn voornemen om een dividend uit te keren van 0,8 euro voor het lopende boekjaar.

De operatie komt er een dag na de bekendmaking van een eerste Spaans project. Daarmee is Care Property actief in drie landen: België, Nederland en Spanje. De vennootschap trok 24 jaar geleden naar de beurs onder de naam Serviceflats Invest en met de loutere focus op Vlaanderen.  

Tanken voor de zomer

Verschillende bedrijven trachten voor de zomer geld op te halen. Momenteel loopt een kapitaalverhoging van 75 miljoen euro van de vastgoedontwikkelaar Atenor. Het Luikse farmabedrijf Hyloris is bezig met een beursgang van minstens 50 miljoen euro

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud