Care Property investeert in Vlaams-Brabantse woonzorg

©DB60124643

De rusthuiseigenaar Care Property Invest legt 17 miljoen euro op tafel voor een nieuw woonzorgcentrum in Vlaams-Brabant.

Omdat nog niet aan niet alle opschortende voorwaarden  is voldaan, wil de groep voorlopig weinig extra details geven over de deal. Care Property wil enkel kwijt dat de overname wellicht nog dit jaar zal worden afgerond en dat het woonzorgcentrum vanaf volgend jaar extra inkomsten oplevert. 

Net als veel andere spelers in de branche is ook Care Property Invest volop aan het investeren. Deze zomer nam het bedrijf al voor 13,4 miljoen euro een complex in Rijmenam over. Die transactie zal later dit jaar worden afgerond. Care Property had vorig jaar nog een kapitaalverhoging van 38 miljoen euro doorgevoerd om nieuwe overnames te financieren. 

Die oorlogskas is stilaan leeg, maar een nieuwe kapitaalverhoging of obligatie-uitgifte staan voorlopig niet op de agenda. De groep wil van de lage rentestanden gebruik maken om met zijn banken voordelige kortetermijnleningen te onderhandelen voor mogelijke nieuwe projecten. 

Care Property zag zijn huurinkomsten in de eerste jaarhelft met bijna 19 procent stijgen naar 7,8 miljoen euro. De bedrijfswinst steeg met 21 procent nar 6,59 miljoen euro.

Eerder dit jaar had Care Property zijn huurtarieven nog opgetrokken om aandeelhouders zo te compenseren voor een hogere roerende voorheffing op zijn dividenden. Maar nu de overheid weer besloot om die roerende voorheffing weer te verlagen van 27 naar 15 procent, zal Care Property die tariefverhoging terugdraaien. Om de huurders -vooral OCMW’s - te compenseren zette het bedrijf 1,1 miljoen euro opzij. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content