Advertentie

Cofinimmo wil 350 miljoen extra investeren

Jean-Edouard Carbonelle, de CEO van Cofinimmo, voert een forse kapitaalverhoging door ©Cofinimmo

Cofinimmo, actief in kantoren en rusthuizen, voert een kapitaalverhoging met voorkeurrecht van maximaal 285,4 miljoen euro. De opbrengst is bedoeld om geplande investeringen te financieren. Cofinimmo wil daarnaast de komende drie jaar nog eens 350 miljoen euro investeren.

Het was al een tijdje bekend dat Cofinimmo  op een grote kapitaaloperatie zat te broeden. Twee weken geleden kondigde de vastgoedgroep aan voor de uitgifte van nieuwe aandelen te opteren, waarbij de kapitaalverhoging tot 300 miljoen euro kon gaan.

Nu blijkt dus dat de bovengrens op 285,4 miljoen euro is vastgelegd. Aandeelhouders kunnen voor elke 6 aandelen-Cofinimmo die ze bezitten, 1 nieuw aandeel kopen en dat tegen een interessante prijs: 95 euro het stuk. Volgens Cofinimmo houdt die prijs een korting van 7,6 procent in in vergelijking met de theoretische prijs (na onthechting van het voorkeurrecht en zonder de dividenden over 2014 en 2015).

Inschrijven op de nieuwe aandelen kan van 22 april tot en met 6 mei. Niet-uitgeoefende voorkeurrechten zullen daarna worden verkocht als scrips via een private plaatsing, die zal plaatsvinden op 7 of 8 mei.

Als alle nieuwe aandelen worden verkocht, zal de netto opbrengst van de kapitaaloperatie ongeveer 281 miljoen euro bedragen.

Gepland

Cofinimmo zal het geld gebruiken om de investeringen die gepland zijn in de periode 2015-2017 te financieren en om zijn balansstructuur te versterken. Die zien er als volgt uit:

 

  • Kantoorgebouwen: renovatie van 4 kantoorgebouwen (109 miljoen euro) , kleinere renovatieprojecten (13 miljoen), reconversie van 3 kantoorgebouwen (50 miljoen)
  • Zorgvastgoed: nieuwbouw, uitbreiding en renovatie voor een totaal bedrag van 69 miljoen euro
  • Vastgoed van distributienetwerken: voor 9 miljoen investeringen in pubs en restaurants (verhuurd aan AB InBev) en voor 0,6 miljoen in verzekeringskantoren (verhuurd aan MAAF)

 

350 miljoen euro

Maar daar blijft het niet bij. In het persbericht maakt Cofinimmo duidelijk nog meer plannen te hebben. In de periode 2015-2017 wil de groep nog eens netto 350 miljoen euro investeren in nog niet gedefinieerde projecten. Het betreft de aankoop en/of ontwikkeling van gebouwen voor gezondheidszorg en kantoorgebruik.

Cofinimmo heeft het over 'een potentieel scenario' waarbij voor 600 miljoen euro aan faciliteiten wordt gekocht en voor 250 miljoen euro verkocht.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud