Advertentie

Gent pakt uit met 'Tech Lane Ghent'

Een schets van hoe Tech Lane Ghent er zou gaan uit zien.

Gent wil al zijn troeven op het vlak van infrastructuur voor kennis en innovatie bundelen onder één paraplu en dito merk uitspelen. Het lanceert Tech Lane Ghent op de vastgoedbeurs in Cannes.

De kenniszone in opbouw op het Eiland Zwijnaarde wordt samen met het bestaande Technologiepark Ardoyen internationaal gepositioneerd onder de naam Tech Lane Ghent Science Park. De watergebonden logistieke zone krijgt de naam Tech Lane Ghent Logistics. De som van de delen heet Tech Lane Ghent.

'De gezamenlijke positionering is belangrijk in de ambitie van Stad Gent om samen met UGent, FIT, VIB, iMinds en andere actoren bijkomende onderzoeks- en ontwikkelingscentra van internationale technologiebedrijven aan te trekken naar de Gentse kennisregio’, stelt de Gentse schepen Mathias De Clercq, tevens voorzitter van de nv Eiland Zwijnaarde.

Eiland Zwijnaarde

Het 35 hectare grote park Eiland Zwijnaarde ligt aan de verkeerswisselaar E40/E17 en heeft een directe op- en afrit aan de onlangs doorgetrokken R4. De infrastructuurwerken starten eind dit jaar, de eerste kennisbedrijven zullen ten vroegste eind 2016 operationeel zijn.

Ontwikkelaar is de nv Eiland Zwijnaarde die bestaat uit Alinso Group, het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf (sogent), de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z).

Ardoyen

Het bestaande Technologiepark Ardoyen in Zwijnaarde ligt vlak bij het nieuwe project. Het beslaat een oppervlakte van 52 ha en bestaat uit de Campus Ardoyen (30 ha) en het Wetenschapspark Ardoyen (22 ha).

Er bevinden zich al een zestigtal bedrijven, goed voor 1.700 werknemers en 1.100 onderzoekers van de UGent. Er wordt momenteel gewerkt aan de bouw van een ICT-cluster, geconcentreerd rond twee torengebouwen.

Tech Lane Ghent Logistics

Tech Lane Ghent Logistics, ten slotte, omvat de terreinen langs de Ringvaart en het Scheldekanaal. Tech Lane Ghent Logistics is een watergebonden cluster, en omvat in eerste fase bijna 20 hectare watergebonden logistieke zone.

De stad Gent is al jaren zeer uitdrukkelijk aanwezig op de vastgoedbeurs in Cannes. Voor het eerst in elf jaar (na een financieel schandaaltje rond de deelname aan de beurs) is ook Antwerpen opnieuw duidelijk aanwezig op de beurs onder leiding van schepen Philip Heylen. Hij wil Antwerpen meer op de kaart zetten als 'creative city'.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud