Iconische partijzetel christendemocraten staat te koop

De kenmerkende gevel van het hoofdkwartier van cdH in Brussel.

De Franstalige christendemocraten van het cdH zoeken een koper voor het bekende partijgebouw met de oranje vensters aan de Brusselse Tweekerkenstraat, waar ook CD&V jaren huisde.

Het partijhoofdkwartier is te groot geworden voor het cdH. Die is door opeenvolgende verkiezingsnederlagen een stuk kleiner geworden en bezet nog maar een van de zes verdiepingen met zo'n 30 werknemers. Bovendien is het oude gebouw te duur geworden om te verwarmen.  

Vorig najaar raakte al bekend dat het cdH eraan dacht het gebouw met de oranje tv-achtige vensters te gelde te maken. De beslissing is nu gevallen en er lopen al onderhandelingen. Maar die hebben volgens Gauthier de Sauvage, de secretaris-generaal van de partij, nog niet tot een akkoord geleid.

Het cdH heeft 300 meter verderop al een nieuw onderkomen, in een pand aan de Handelsstraat waar de partij een verdieping zal huren. De verhuizing zal waarschijnlijk ook welkom zijn voor de geteisterde partijkas. 

Het gebouw aan de Tweekerkenstraat was sinds 1950 het hoofdkwartier van de Belgische christendemocraten. Zo'n 15 jaar later kreeg de gevel de karakteristieke oranje vensters. CD&V is al geruime tijd geleden weggetrokken naar de Wetstraat.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect