Immobel haalt vers geld op bij grote beleggers

Marnix Galle, de CEO van Immobel. ©Tim Dirven

De projectontwikkelaar heeft via een private plaatsing 262.179 eigen aandelen verkocht tegen 66 euro het stuk. De operatie brengt 17,3 miljoen euro in het laatje.

De handel in Immobel werd dinsdagmorgen opgeschort. Institutionele beleggers kregen de kans om in te schrijven op 262.179 aandelen die de groep zelf bezat. Dat komt overeen met 2,6 procent van het huidige kapitaal.

De aandelen werden verkocht tegen 66 euro het stuk, maakte Immobel in de vroege namiddag bekend. Tegen de slotkoers van maandag betekent dat een korting van circa 2,9 procent. De operatie leverde uiteindelijk 17,3 miljoen euro op.

De verkochte aandelen geven meteen recht op het volledige dividend over het boekjaar 2020, dat moet worden goedgekeurd op de algemene vergadering van 15 april 2021.

De interesse in de door Immobel aangeboden aandelen was groot. Volgens Berenberg werd het aanbod ruim overingeschreven. Niet alleen bestaande internationale en plaatselijke aandeelhouders tekenden in, ook 'nieuwe hooggekwalificeerde investeerders'.

Coucke

Immobel zegt met het geld bijkomende projecten te willen financieren, die het al op het oog heeft in België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Ter oriëntatie: de bestaande portefeuille van Immobel heeft een bruto ontwikkelingswaarde van 5,2 miljard euro.

In december haalde Immobel al 6,4 miljoen euro op door 100.000 eigen aandelen te verkopen aan Alychlo van investeerder Marc Coucke. Dat gebeurde tegen 64,40 euro per aandeel. Coucke stapte ook in een nieuw Belgisch vastgoedfonds van Immobel.

Berenberg en KBC Securities begeleidden de operatie. Die doet het percentage vrij verhandelbare aandelen stijgen van 38,2 tot zo'n 40,8 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud