Immobel klopt aan bij spaarder

Marnix Galle, CEO van Immobel. ©BELGAIMAGE

De projectontwikkelaar wil via de uitgifte van een obligatie - met een brutocoupon van 3 procent - tot 75 miljoen euro ophalen. Hij zal de opbrengst gebruiken om zijn vastgoedportefeuille verder uit te bouwen.

Immobel lanceert een obligatie met een looptijd van 7,5 jaar. Het wil met de uitgifte tussen 50 en 75 miljoen euro ophalen.

Het bod staat open voor particuliere beleggers en in kleinere mate ook voor institutionele. De brutocoupon bedraagt 3 procent en zal op 14 april van elk jaar worden uitbetaald.

Het effectieve rendement ligt wel een stukje lager. De obligatie wordt uitgegeven tegen 101,875 procent van de nominale waarde. U betaalt nu dus 1.018,75 euro voor elke 1.000 euro die u op de vervaldag terugkrijgt. Daardoor bedraagt het brutorendement 2,722 procent en het nettorendement na roerende voorheffing 1,83 procent. Een klassiek trucje dat tegenwoordig gemeengoed is om kleine beleggers een aantrekkelijker rendement voor te spiegelen.

Beleggers kunnen intekenen van vrijdag 4 oktober (09.00 uur) tot 8 oktober (17.30 uur) bij Belfius en BNP Paribas Fortis. De ervaring leert dat een vervroegde afsluiting al na één dag goed mogelijk is. 

Groeispurt

Met het opgehaalde bedrag wil Immobel de uitbouw van zijn vastgoedportefeuille financieren. De vastgoedontwikkelaar die geleid wordt door Marnix Galle timmert aan een stevig groeiparcours.

In België werkt Immobel aan 16 residentiële projecten. De grootste kantoorontwikkeling wordt de make-over van het Brusselse Muntcentrum, de voormalige hoofdzetel van Bpost, dat Immobel samen met twee partners kocht. Ook in Luxemburg, Polen en Frankrijk ontwikkelt de groep een brede portefeuille van residentieel, retail- en kantoorvastgoed. 

Immobel legde op 19 september een sterk halfjaarrapport voor. De inkomsten stegen met 44 procent, de brutobedrijfswinst verdrievoudigde en de nettowinst kwam uit op 56,4 miljoen euro, wat bijna evenveel is als die over heel 2018.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud