Kortrijk geeft winst Wereldhave Belgium boost

Hogere huurinkomsten en lagere rentelasten krikken winst én dividend van de vastgoedgroep op.

De gediversifieerde vastgoedgroep Wereldhave Belgium krikte over boekjaar 2015 de huurinkomsten op van 38,9 naar 47,4 miljoen euro. Dat is vooral te danken aan de overname van Ring Shopping nabij Kortrijk, de grootste deal ooit voor de groep. 

Die hogere inkomsten moeten wel over meer 'hongerige' mondjes gespreid worden: om de overname van het Kortrijkse winkelcentrum te financieren, kwam Wereldhave Belgium met een kapitaalronde van 50 miljoen euro.

Daardoor steeg het aantal uitstaande aandelen met een tiende, tot 6,94 miljoen stuks. De winst per aandeel steeg niettemin van 5,29 naar 5,63 euro per aandeel. Ook het dividend stijgt, van 4,60 naar 4,90 bruto per aandeel.

Dat is, naast de overname van Kortrijk Shopping, ook te danken aan de gemiddelde rentelast. Door de extreem lage rente betaalt Wereldhave Belgium nu nog gemiddeld 1,19 procent rente op de uitstaande kredieten, tegenover 1,37 procent in 2014. Voor 2016 zegt Wereldhave Belgium op een stabiele winst te mikken. 

Eind december raamde Wereldhave Belgium de vastgoedportefeuille op 81,76 euro per aandeel. De huidige beurskoers van 100,50 euro impliceert dus een premie van 23 procent op de onderliggende portefeuiille..

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content