Leasinvest groeit fors in Luxemburg

Het kantoorgebouw van Leasinvest in Luxemburg in de Rue Guillaume J. Kroll. ©Leasinvest

De beursgenoteerde vastgoedgroep Leasinvest verwerft twee bijkomende gebouwen in Luxemburg ter waarde van 64 miljoen euro. 56 procent van de portefeuille van 990 miljoen euro zit nu in het groothertogdom.

Leasinvest Real Estate heeft, via Leasinvest Immo Lux, twee bijkomende gebouwen verworven in het EBBC Business Park nabij de luchthaven van Luxemburg. Dat heeft de groep nabeurs bekendgemaakt.

De aankoop vertegenwoordigt een investering van 64,1 miljoen euro, met een aanvangsrendement van 6,25 procent. Beide gebouwen zijn volledig verhuurd en genereren jaarlijkse huurinkomsten ten belope van 4 miljoen euro.

European Bank & Business Center (EBBC) bestaat uit zes kantoorgebouwen met een globale oppervlakte van ongeveer 26.000 m². Het ligt op wandelafstand van de luchthaven van Luxemburg.

Na deze aankoop is Leasinvest eigenaar van drie van de zes gebouwen in het businesspark, terwijl de vennootschap via het vastgoedcertificaat Immo Lux Airport 68 procent aanhoudt in twee van de drie overige gebouwen.

Oostenrijk

Leasinvest Real Estate heeft voorts via zijn Oostenrijkse filiaal Frun Park Asten een stuk grond van 3.870 m² verworven langs de toegangsweg naar zijn Frun Park in Asten voor een bedrag van 625.000 euro. Op die grond kan ongeveer 1.350 m² aan commerciële ruimte ontwikkeld worden.

De reële waarde van de direct aangehouden vastgoedportefeuille van Leasinvest is 990 miljoen euro verdeeld over Luxemburg (56%), België (33%) en Oostenrijk (11%).

Leasinvest is een van de grootste vastgoedinvesteerders in Luxemburg en heeft een marktkapitalisatie van 504 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect