Luxevastgoed Knokke breekt alle records

Het project One Carlton. ©Versluys Groep

De markt van het luxevastgoed in België presteerde in 2017 uitzonderlijk sterk. Dat blijkt een rondvraag van De Tijd. Knokke is de uitschieter.

De vastgoedontwikkelaar Versluys, gespecialiseerd in luxevastgoed aan de kust en in handen van Bart Versluys en Marc Coucke, verkocht vorig jaar in Knokke een appartement van het project One Carlton, de hoek van de zeedijk en het Albertplein (bekend als de ‘Place m’as tu vu’), voor ruim 15 miljoen euro. Goed voor bijna 30.000 euro per vierkante meter. Dat is in België zeer uitzonderlijk. De koper is een Belg. En het is niet Marc Coucke zelf. Het (nog grotere) penthouse in het gebouw is logischerwijze nog duurder.

3,5 miljoen
Luxevilla’s in het Zoute kosten 2 à 3,5 miljoen euro.

Cambier De Nil, de belangrijkste makelaar in Knokke en de grote specialist voor het Zoute, schat dat vorig jaar in Knokke 500 appartementen en villa’s van eigenaar veranderden. Zelf verkocht het kantoor in Knokke 111 panden tegen een gemiddelde prijs van 1,5 miljoen euro.

De prijzen zijn volgens de makelaar in Knokke in een jaar tijd met 5 à 10 procent gestegen. Voor een appartement met zeezicht wordt in Knokke 900.000 à 1,1 miljoen euro neergeteld. In het Zoute is dat 1,3 à 1,5 miljoen euro. Luxevilla’s zitten in de vork van 2 à 3,5 miljoen euro.

Op het onlineplatform Luxevastgoed is de vraagprijs voor een appartement met zeezicht paradoxaal genoeg met 20 procent gedaald. Dat komt omdat de markt van de betere appartementen stilaan is leeggekocht, waardoor de mindere appartementen overblijven, die ook goedkoper zijn. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud