Marnix Galle nieuwe hoofdaandeelhouder Immobel

©Emy Elleboog

Marnix Galle, echtgenoot van Michèle Sioen, neemt de participatie van 29,85 procent in Immobel over van de familie Bruckner. Hij betaalt 44,70 euro per aandeel. De Belgische vastgoedgroep Allfin Groep, 100 procent in handen van Marnix Galle, wordt daarmee de nieuwe referentiehouder van Immobel.

Marnix Galle is een van de meest succesvolle vastgoedondernemers In België. Hij richtte Allfin Group in 2001 helemaal alleen op. De groep, met projecten in België en Luxemburg , heeft vandaag een eigen vermogen van 120 miljoen euro.

Op dertien jaar tijd ontwikkelde Galle met Allfin 220.000 m² vastgoed ter waarde van 790 miljoen euro. Hij heeft op dit ogenblik een pijplijn aan projecten voor 166.000 m², waaronder de herontwikkeling van de vroegere hoofdzetels van de ASLK (Chambon) en Solvay (Ernest). Hij bouwt ook in de Europese wijk (Belview), in Leuven Vesalius) en Knokke (Lakefront).

Allfin neemt de aandelen over van Cresida Investment, een onderdeel van Eastbridge, het investeringsvehikel van de familie Bruckner. Ronny Bruckner, de topman van de groep, is vorig jaar overleden.

Immobel is het oudste Belgische beursgenoteerde bedrijf, gesticht in 1863. Het heeft een portefeuille aan projecten van 403 miljoen euro. De groep is actief in België, Luxemburg en Polen. Eind juni 2014 had het een geconsolideerd eigen vermogen van 205,49 miljoen euro.

Marnix Galle is de echtgenoot van Michèle Sioen, topvrouw van de beusgenoteerde specialist in technisch textiel Sioen en topvrouw van de werkgeversfederatie VBO.

De financiering van de overname van de participatie van 44 miljoen euro  is geen probleem voor Allfin. Na die operatie zal de schuldgraad nog steeds maar 52 procent bedragen.

Het aandeel werd geschorst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud