Montea bouwt grootste Europese bakkerij bij noorderburen

Een maquette van de toekomstige megabakkerij ©Montea

Nederland kan weldra pronken met een megabakkerij, ze wordt wel gebouwd door een Belgisch bedrijf

De grootste en modernste bakkerij van Europa staat binnenkort bij onze noorderburen, maar het complex wordt neergepoot door Montea. Het project, waarvan de werken pas gestart zijn, kost 40 miljoen euro en zorgt in de regio voor 120 nieuwe banen. Eens operationeel komen er dagelijks 600.000 broden en gebakjes van de productielijnen.

Montea  meldde al in november van vorig jaar dat het van Greenpark Aalsmeer nabij Schiphol (Amsterdam) een perceel had gekocht van 60.000m². Op die plek zal het Belgische vastgoedbedrijf een gebouw neerpoten van 40.000 m2, waarvan drie kwart al meteen verhuurd werd aan Bakkersland voor een periode van 20 jaar. 

Begin juni gingen de werken van start en het project krijgt nu extra aandacht door de overname van Bakkersland door het nochtans kleinere Borgesius, waardoor een megabakker tot stand kwam. De familie Borgesius nam alle aandelen van Bakkersland over van Parcom Capital. Het fusiebedrijf zal Borgesius-Bakkersland heten.

Marktleider Bakkersland heeft de afgelopen jaren een aantal niet-kernactiviteiten afgestoten waaronder de winkels van Multivlaai. Het bedrijf is in 1999 ontstaan na een fusie van tien familiebedrijven. In heel Nederland telt Bakkersland 15 bakkerijen waar circa 1900 mensen actief zijn, goed voor 434 miljoen omzet.

Borgesius is qua omzet goed voor een derde van het bedrag van Bakkersland. Bij het familiebedrijf werken circa 500 mensen. De geschiedenis van Borgesius gaat 125 jaar terug. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van deegstukken die in winkels worden afgebakken.

Green Park Aalsmeer is gelegen langs de nieuwe N201 en heeft een eigen afrit, op vijf minuten van Schiphol en op 15 minuten van Amsterdam. Voor de resterende 10.000m² opslaghal met kantoren is Montea in contact met diverse kandidaat-huurders. De oplevering van het volledige gebouw is gepland voor oktober 2016.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content