Nederlandse expansie stuwt resultaten Retail Estates

CEO Jan De Nys van Retail Estates. ©Sofie Van Hoof

De huurinkomsten van het bedrijf landen hoger dankzij de uitbreiding van de activiteiten in Nederland.

In het halfjaarverslag van het op winkelvastgoed gerichte Retail Estates  - het bedrijf heeft een gebroken boekjaar - valt het woord 'Nederland' eerder dan het woord 'BelgiĆ«'. Het zegt een en ander over waar de aandacht van het bedrijf het afgelopen jaar naartoe ging. 

Na de kapitaalverhoging in april, waarbij het bedrijf 123 miljoen euro ophaalde, liet het meteen meer dan een derde van dat geld naar een retailpark in de rand van Rotterdam rollen. In de zomer van 2017 zette de groep voor het eerst de stap naar de noorderburen, met de ambitie daar op termijn een derde van de portefeuille uit te bouwen. 

Hoger dividend

De acquisities die Retail Estates in het vorige boekjaar, onder meer in Nederland, deed, zijn nu mee de motor achter de stijgende huurinkomsten. Het nettohuurresultaat stijgt van 36,1 naar 46,1 miljoen euro. De waarde van de portefeuille van Retail Estates klokt af op bijna 1,4 miljard euro, 239 miljoen meer dan dezelfde periode vorig jaar.

De bezettingsgraad blijft ongeveer stabiel, op 98 procent. Het uiteindelijke nettoresultaat bedraagt 27,7 miljoen euro. Eerder was al duidelijk geworden dat die resultaten een hoger brutodividend, van 3,80 euro per aandeel, in het vooruitzicht stellen. Dat is 5,56 procent meer dan het vorig boekjaar. Retail Estates bevestigt dat dividend. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud