Overnames werpen vruchten af voor Aedifica

In 2019 deed Aedifica al elf overnames, veelal rusthuizen.

Dankzij de strategie om internationaal uit te breiden heeft Aedifica een hoger rendement behaald in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

Alweer goede cijfers voor de zorgvastgoedverhuurder Aedifica . De huurinkomsten bedragen 35 miljoen euro, een forse stijging van 44 procent. Dat komt door een dikkere (+6%) vastgoedportefeuille van 2,4 miljard euro, dankzij een duidelijke overnamestrategie. Dat gaat gepaard met een schuldgraad van 39,6 procent, wat Aedifica toelaat om verder te investeren. 

In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar nam de groep elf zorgvastgoedsites over, en de groep houdt de ogen open voor nog investeringen. Aan het einde van het eerste kwartaal staat de teller van het investeringsbudget op 414 miljoen euro. 

+44%
Huurinkomsten
Dankzij een uitbreiding van de vastgoedportefeuille stegen de huurinkomsten van Aedifica met 44 procent, tot 35 miljoen euro.

Ook internationale expansie staat op de agenda. Vorige week deed Aedifica een bod op Hoivatilat, een Finse zorgvastgoedinvesteerder die actief is in Finland en Zweden. Aedifica heeft al 274 zorgvastgoedsites in BelgiĆ«, Nederland, Duitsland en het VK. Dinsdag raakte bekend dat Aedifica voor 35 miljoen euro ook drie rustoorden in Duitsland, goed voor 234 wooneenheden, heeft toegevoegd aan de portefeuille.  

Beleggers reageerden positief, het aandeel ging licht omhoog.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud