PwC verhuist naar Diegem

PwC verhuist begin 2022 naar een nieuwbouw van Ghelamco in Diegem. ©rv

Na EY, Deloitte, KPMG en Accenture, gaat ook PwC voor een nieuwe hoofdzetel. De nieuwe PwC Campus komt in Diegem, naast het Van Der Valkhotel.

PwC verhuist begin 2022 naar een nagelnieuwe PwC Campus aan de Cullinganlaan in Diegem. Hij wordt gebouwd door Ghelamco. Net als het nabijgelegen Van Der Valkhotel, wordt het een heel zichtbaar gebouw, ook vanop de ring.

De site krijgt 700 parkings, maar zal gemakkelijk te bereiken zijn met de fiets en het openbaar vervoer.  Het station van Diegem ligt op loopafstand en in 2022 stopt de tram er voor de deur. Er komt ook een fietsostrade vlakbij.

Mobiliteit

Er werd doelbewust gekozen voor een locatie in de buurt van de luchthaven. Dat was ook de wens van het personeel. Door de mobiliteitsproblemen werd afgezien van een locatie in de Brusselse binnenstad. Mobiliteit speelt een steeds grotere rol bij de keuze van een locatie door een bedrijf. Er komt wel een hub in de Brusselse binnenstad.

PwC zelf zal 23.000 vierkante meter huren van Ghelamco. Dat is ongeveer evenveel als vandaag. Daarnaast komt op de PwC Campus een coworkingruimte van 5.000 vierkante meter die door Ghelamco zal worden opgezet.

Kennissen

PwC en Ghelamco kennen elkaar goed. PwC huurt kantoren in Gent in de Blue Towers van Ghelamco, vlakbij het voetbalstadion.

Tegen 2022 loopt het het huurcontract van PwC op de Woluwelaan met het beursgenoteerde Intervest Offices & Warehouses af. IO&W probeerde zo lang mogelijk zijn huurder te houden met de belofte van een drastische renovatie en aantrekkelijker voorwaarden, maar dat bleek uiteindelijk niet te volstaan. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect