Retail Estates zoekt geld voor Nederlandse deal

Jan De Nys, de CEO van Retail Estates. ©Benjamin Brolet

De Belgische vastgoedgroep heeft zijn oog laten vallen op een retailpark in de Randstad. Om de overname te financieren zal ze activa moeten verkopen en/of een kapitaalverhoging moeten doorvoeren.

Retail Estates breidt uit in Nederland. De specialist in vastgoed aan de rand van de stad, heeft in Cruquius, een deelgemeente van Haarlemmermeer, twee winkelpanden aangekocht van samen ruim 6.000 m². De panden sluiten aan op het retailpark dat de vastgoedgroep in december aankocht.

De twee winkels zijn momenteel verhuurd aan Praxis en Gamma. Retail Estates investeert 9 miljoen euro en kan op een nettohuur van 0,61 miljoen euro rekenen. Het aanvangsrendement bedraagt daarmee 6,78 procent.

Maar er is in Nederland een nog grotere investering op til voor Retail Estates. Het gaat om de aankoop van een retailpark met 22 winkelpanden en 2 horecazaken, goed voor 28.700 m². De precieze ligging wordt niet vrijgegeven: het park ligt 'aan de rand van één van de vier grootsteden die samen de 'Randstad Holland' uitmaken'.

De totale investering bedraagt 47 miljoen euro en levert een nettohuur van 3,13 miljoen euro op. Daarmee bedraagt het aanvangsrendement 6,66 procent.

Financiering

De aankoop van het retailpark gebeurt 'onder opschortende voorwaarde' omdat de financiering nog niet rond is. Retail Estates had eind vorig jaar een schuldgraad van 58,80 procent. Dat betekent dat ofwel een arbitrage binnen de portefeuille zal nodig zijn en/of een kapitaalverhoging.

Retail Estates overweegt alvast een mogelijke verkoop van het retailpark in Zwolle, dat pas in december werd aangekocht en voor een waarde van 26,6 miljoen euro in de boeken staat. De verkoopprocedure is al opgestart en een potentiële koper zal een boekenonderzoek (due diligence) uitvoeren om later eventueel een bindend bod voor te leggen.

Retail Estates laat nog weten dat het op 28 maart precies 20 jaar noteert op Euronext Brussel. Het bedrijf had eind vorig jaar een beurskapitalisatie van 690 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud