Shurgard komt naar Brusselse beurs

Marc Oursin, CEO van Shurgard ©Filip Van Roe

Shurgard, dat tijdelijke opslagruimtes voor meubelen verhuurt, maakt zich op voor een beursgang later dit jaar.

Het bedrijf, dat geleid wordt door Marc Oursin (ex-topman Carrefour België), is voor 51 procent in handen van de Amerikaanse meubelbewaarder Public Storage. Die poogde Shurgard in 2007 al naar de Brusselse beurs te loodsen, maar de financiële crisis stak daar in extremis een stokje voor. Public Storage koos uiteindelijk voor een gedeeltelijke verkoop (49%) aan het Amerikaanse pensioenfonds New York Common Retirement Fund.

De twee aandeelhouders doen nu een tweede poging, eveneens in Brussel. Volgens De Standaard, die de beursplannen naar buiten bracht, willen de twee via een beursgang hun belang deels ten gelde maken. Mogelijk wordt bij de operatie ook vers kapitaal opgehaald via de uitgifte van nieuwe aandelen.

Zo snel mogelijk na de zomer

Het is de bedoeling van Shurgard Europe om de beursgang zo snel mogelijk na de zomer te laten doorgaan. Er is sprake van een operatie met een omvang van enkele honderden miljoenen euro.

Shurgard is Europees marktleider in meubelopslag. Het heeft verspreid over zeven Europese landen een netwerk van 222 opslagplaatsen, waarvan 21 in België. Samen is dat goed voor 1,1 miljoen vierkante meter opslagruimte.

Shurgard haalde vorig jaar een brutobedrijfswinst van circa 100 miljoen euro op een omzet van 224,6 miljoen. Het bedrijf zou - rekening houdend met de waardering van sectorgenoten - ongeveer 1,2 miljard euro waard zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content