VGP strijkt neer in Oostenrijk

Een artistieke impressie van een logistiek park dat VGP in het Duitse Frankenthal ontwikkelt. ©VGP

Na Nederland is Oostenrijk het tweede nieuwe land waar VGP dit jaar zijn intrede doet. De ontwikkelaar van logistiek vastgoed koopt in Graz een verhuurd magazijn en 9 hectare ontwikkelingsgrond.

Aan de expansie van VGP  komt geen einde. Amper een week geleden bleek dat de groep dit jaar al 17 nieuwe projecten kreeg opgeleverd en dat 22 projecten in ontwikkeling zijn. Tegelijk werd de grondbank in de eerste negen maanden van het jaar via nieuwe aankopen met 1,15 miljoen m² uitgebreid tot 4 miljoen m².

In augustus breidde VGP zijn activiteiten uit naar Nederland, met de aankoop van twee grondstukken tussen Nijmegen en Arnhem. Nu is er ook een eerste project in Oostenrijk, dat het elfde Europese land is waar VGP actief wordt.

Magna Steyr

De groep met als referentieaandeelhouders de families Van Geet en Van Malderen koopt in Graz een magazijn van 17.000 m² dat voor 15 jaar is verhuurd aan Magna Steyr, een belangrijke onderaannemer van de autosector. Daarnaast verwerft VGP 9 hectare ontwikkelingsgrond.

Dat VGP een bestaand magazijn koopt, is eerder ongewoon. VGP ontwikkelt logistieke parken om die vervolgens ten dele door te verkopen aan zijn joint venture met Allianz Real Estate.

Graz

De keuze voor Graz heeft enerzijds met het belang van de stad te maken, anderzijds met de strategische ligging. Met 630.000 inwoners is Graz de tweede stad van Oostenrijk en een belangrijk centrum voor economie, wetenschap en cultuur.

Door zijn ligging in het zuidoosten van het land is Graz een belangrijke transporthub met goede autosnelwegverbindingen naar andere Oostenrijkse steden, Noord-Italië, Zuid-Duitsland, Hongarije en Slovenië.

VGP maakt in zijn persbericht geen financiële details bekend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n