Vastgoedgroep WDP schroeft ambities op

Rik Vandenberghe (CEO Besix) wordt in april de nieuwe voorzitter van WDP. ©Photo News

De specialist in logistiek vastgoed mikt tegen 2023 op een jaarlijkse portefeuillegroei van 10 procent en een jaarlijkse winststijging van 6 procent. Rik Vandenberghe (Besix, ex-ING België) wordt er voorzitter.

Nu de doelstellingen van het groeiplan 2016-20 binnen handbereik zijn, formuleert WDP  er al nieuwe. De vastgoedgroep breidt zijn portefeuille uit met 10 procent per jaar over de periode 2019-2023. Op het einde van die vijf jaar moet de portefeuille een omvang hebben van 5 miljard euro, zegt WDP.

De winst per aandeel moet in 2023 uitkomen op 8 euro. Het betreft hier de zogenaamde EPRA-winst. Dat is de winst zonder min- of meerwaarden op de vastgoedportefeuille en rente-indekkingen. 'De groei zal hoofdzakelijk gedreven worden door eigen, voorverhuurde projecten op bestaande en/of nieuwe gronden en in beperktere mate via selectieve overnames', laat WDP weten.

Voor dit jaar gaat WDP uit van een EPRA-winst van 6,5 euro per aandeel (+8% tegenover het afgelopen jaar) en het stelt een brutodividend van 5,2 euro per aandeel (+8%) in het vooruitzicht.

Huidige resultaten

De jaarresultaten van de vastgoedgroep voldeden aan haar vooruitzichten: de EPRA-winst per aandeel bedroeg 6 euro (+7,2%) en het brutodividend per aandeel kwam uit op 4,8 euro. De bezettingsgraad bedroeg 97,5 procent, iets meer dan een jaar eerder (97,4%). WDP investeerde over het afgelopen boekjaar 96 miljoen euro in aankopen.

WDP laat ook weten dat Rik Vandenberghe in april wordt voorgedragen als voorzitter, in opvolging van Mark Duyck. Vandenberghe, CEO van de bouwgroep Besix en ex-CEO van ING België, zal zetelen als onafhankelijk en niet-uitvoerend bestuurder.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud