Vastgoedspeler WDP voert de forcing in Duitsland

Joost Uwents en Tony De Pauw, de co-CEO's van WDP. ©Wouter Van Vooren

WDP gaat in zee met een Duitse partner om logistiek te ontwikkelen in de deelstaten Noordrijn-Westfalen, Bremen en Hamburg.

De Belgische gereglementeerde vastgoedvennootschap WDP  en het Duitse vastgoedfonds VIB Vermögen hebben een intentieovereenkomst ondertekend om samen hun logistieke vastgoedportefeuille uit te breiden in de Duitse regio's Noordrijn-Westfalen, Bremen en Hamburg. Daarvoor wordt een 50/50 joint venture opgericht.

Voor WDP betekent deze stap een uitbreiding van de bestaande portefeuille in de Benelux naar het oosten. VIB Vermögen is daarentegen al jaren actief in Zuid-Duitsland en zal door de samenwerking met WDP actiever worden in het noorden van het land.

Ontwikkel en verhuur

WDP en VIB Vermögen zullen de portefeuille uitbreiden via de van WDP gekende 'ontwikkel en verhuur'-politiek, maar selectieve aankopen van industriële en logistieke gebouwen zijn ook mogelijk.

In een persbericht benadrukt WDP het belang van Noordrijn-Westfalen, de regio die tussen de bestaande portefeuilles van WDP en VIB Vermögen zit. 'Het is de dichtstbevolkte regio van Duitsland gekenmerkt door een sterke snelgroeiende logistieke activiteit, met directe toegang tot de grote Noordzeehavens', klinkt het. WDP merkt ook op dat de haven van Hamburg toonaangevend is voor de buitenlandse handel, met een directe connectie met China.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect