Vastned Retail Belgium blijft geloven in kwaliteitspanden

Een pand van Vastned Retail Belgium in de Korte Gasthuisstraat in Antwerpen ©Vastned Retail Belgium

De verhuurder van winkelpanden Vastned Retail Belgium zag zijn bezettingsgraad een fractie dalen in het eerste kwartaal, maar blijft geloven in fysieke winkels die toegevoegde waarde bieden aan hun klanten.

Vastned Retail Belgium maakt over de eerste drie maanden van het jaar degelijke resultaten bekend. De huurinkomsten bleven nagenoeg stabiel op 4,87 miljoen euro. Het bedrijf sloot 9 verhuurtransacties die samen ongeveer 3 procent van de jaarlijkse huurinkomsten vertegenwoordigen.

De EPRA-winst, dat is de winst uit de strategische operationele activiteiten, steeg met 2,3 procent tot 3,4 miljoen euro. Per aandeel ging het EPRA-resultaat van 0,66 naar 0,67 euro.

De EPRA-winst geeft een stuk beter de gang van zaken weer dan het nettoresultaat. Dat kleurt 4,7 miljoen euro rood door een daling van de reële waarde van de vastgoedbeleggingen met 7,8 miljoen euro als gevolg van een verdere daling van de markthuren.

De huurprijzen staan onder druk doordat retailers steeds meer concurrentie ondervinden van e-commerce. Dat geregeld retailers failliet gaan, maakt de zaken ook niet gemakkelijker. Vastned Retail Belgium blijft er niettemin van overtuigd dat fysieke winkels die hun klanten toegevoegde waarde bieden in de vorm van service, relevante informatie en een aangename winkelbeleving nog steeds een toekomst hebben. Het vastgoedbedrijf streeft daarom naar topkwaliteit in zijn portefeuille.

De bezettingsgraad van de door Vastned Retail Belgium verhuurde panden bedroeg eind maart 97 procent. Dat is hoog, maar toch iets minder dan eind december (98%).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n