Vastned Retail Belgium pakt uit met meer dividend

VastNed Retail Belgium verhuurt panden in stadcentra maar ook baanwinkels en retailparken. ©Vastned retail belgium

De verhuurder van winkelvastgoed had een uitkering tussen 2,7 en 2,8 euro vooropgesteld, het zal uiteindelijk 2,85 euro per aandeel worden. Daarmee gaat opnieuw de volledige jaarwinst de deur uit.

De verhuurder van winkelvastgoed zal de aandeelhouders een brutodividend gunnen dat bijna 9 procent hoger ligt dan het jaar voordien. Het brutorendement beloopt 6,2 procent tegen de slotkoers van donderdagavond.

Op 31 december was 98 procent van alle oppervlakte verhuurd, dat is één procentpunt minder dan een jaar eerder. De reëele waarde van de vastgoedportefeuille zakte met 1,5 procent op een jaar tijd: het bedrijf schat de huurprijzen die het voor zijn volledige portefeuille kan vragen lager in. Voor sommige vernieuwde contracten is de huurprijs gezakt in de loop van 2018.

In totaal steeg de EPRA-winst - de maatstaf voor professionele verhuurders. Dat kwam quasi uitsluitend door herfinancieringen die het bedrijf in de loop van 2017 kon vastklikken, waardoor de rentelasten in het afgelopen boekjaar zakten. Het financiële resultaat, wat je bij andere bedrijven de brutowinst (EBITDA) zou noemen, komt uitsluitend daardoor minder negatief uit dan na 2017 (-1,8 miljoen euro tegenover 2,6 miljoen in 2017).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud