Versluys Groep boekt forse verkoopstijging

De groep Versluys heeft Bart Versluys en Marc Coucke als aandeelhouders. ©BELGA

De bouw- en vastgoedgroep van Bart Versluys en Marc Coucke zette vorig jaar haar beste jaar ooit neer. Ze zag de verkoop stijgen naar 138,4 miljoen euro, ruim de helft meer dan in 2016.

Versluys Groep, een van de belangrijkste vastgoedbedrijven aan de Belgische kust, heeft een goed jaar achter de rug, meldt de groep vrijdag in een persbericht.

Het projectontwikkelingsbedrijf Versluys Bouwgroep, het belangrijkste onderdeel, zag de verkoopcijfers bijna verdubbelen naar 118,5 miljoen euro, tegenover 61,6 miljoen euro in 2016. Bouwbedrijf Versluys, de aannemingstak, zag de omzet echter dalen naar 19,9 miljoen euro. Dat is ongeveer 8,5 miljoen euro minder dan in 2016 toen het eenmalig bouwproject van de ‘Versluys Arena’, het voetbalstadion van KV Oostende, in de cijfers zat.

In 2017 werden nieuwe projecten opgestart in Knokke Zoute, Oostende Oosteroever, Oostende centrum en Bredene. Daarnaast heeft Versluys Groep ook nieuwe ontwikkelingen opgestart in Gent en voor het eerst ook in het buitenland, net over de grens in het Nederlandse Cadzand-Bad (De Blanke Top -The Residence). Met deze schaalvergroting heeft de groep naar eigen zeggen 'een langetermijnbasis gelegd waarmee ze de komende jaren haar marktaandeel in het premium vastgoedsegment nog verder kan uitbouwen'. 

Het persbericht vermeldt geen winstcijfers en die zijn ook niet meteen te distilleren uit de jaarrekeningen. Maar pr-verantwoordelijke Dominique De Heyn zegt dat de winstcijfers 'zeer positief' zijn.

Ongeacht de schaalvergroting bleef het personeelsbestand van de groep ongeveer gelijk op de huidige 66 werknemers. Er zijn wel vacatures voor het bouwbedrijf en in de administratie en de verkoop. Daarnaast zijn er meer dan 350 mensen die dagelijks in onderaanneming werken voor Versluys. Dit jaar plant Versluys een verdere expansie in verschillende marktsegmenten. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud