WDP zet fors in op Roemenië

Joost Uwents (links) en Toney De Pauw, de toplui van WDP. ©WDP

De specialist in logistiek vastgoed wil in twee jaar zijn portefeuille in Roemenië verdubbelen tot 500 miljoen euro.

De 'Onderneming van het Jaar 2017' kwam de voorbije maanden vooral in het nieuws met investeringen in Nederland, waar ze volop inzet op logistiek vastgoed voor e-commerce. Maar nu wil WDP dus ook een serieuze versnelling hoger schakelen in Roemenië.

WDP is al zo'n tien jaar actief in het Oost-Europese land en werkt daarvoor samen met de Roemenië-expert Jeroen Biermans. Via een joint venture, waarvan WDP 51 procent van de aandelen bezit, beschikt de vastgoedgroep over een Roemeense vastgoedportefeuille van 230 miljoen euro.

De waarde van die portefeuille moet tegen 2020 groeien tot 500 miljoen euro, zegt WDP woensdag in een persbericht. Om dat mogelijk te maken drijft het zijn belang in de joint venture op naar 80 procent.  

Met 4 procent vertegenwoordigt Roemenië vandaag slechts een klein deel van de vastgoedportefeuille van WDP. Nederland weegt met 49 procent het zwaarst door, daarna komt België (43 procent). Frankrijk heeft maar een belang van 4 procent. 

Groeimarkt

Wel meer Belgische vastgoedbedrijven en logistieke ondernemingen zien Roemenië als een belangrijke groeimarkt. Zo heeft ook de beursgenoteerde vastgoedgroep VGP  terreinen in het land. Ook Alinso, de vastgoedtak van de groep Domo van de familie Jan De Clerck, is er een grote speler. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content