WDP koopt voor 115 miljoen euro vastgoed

Een fragment uit een videofilm waarin het logistiek project in Hasselt (Zwolle) wordt toegelicht. ©Animatie Hasselt

De specialist in logistiek vastgoed koopt acht sites aan, zeven in Nederland en een in België. De investeringen passen in het strategisch groeiplan 2013-16.

WDP heeft zich voorgenomen om in die periode zijn vastgoedportefeuille te laten aangroeien tot 2 miljard euro tegen eind 2016. De groep deed daartoe al heel wat overnames of lanceerde nieuwe projecten. Ook nu gaat het weer om ‘een gevarieerde mix aan sites op strategisch gelegen, logistieke locaties’, samen goed voor een investeringsbedrag van ongeveer 115 miljoen euro. De transacties zouden samen een initieel brutohuurrendement van 7 procent opleveren.

Het eerste project situeert zich in Tilburg. Daar heeft WDP een derde site verworven. Het gaat om een distributiecentrum op het industrieterrein Vossenberg met ruim 45.000 m² aan gebouwen op een terrein van 8,5 hectare. Het is volledig verhuurd aan ID Logistics, waarmee WDP al samenwerkt in Frankrijk. ID Logistics zal er de distributie verzekeren voor Fujifilm Europe, de vorige eigenaar van het gebouw die net ernaast produceert. WDP investeert in deze site 36 miljoen euro.

Een tweede investering in Nederland, goed voor 25 miljoen euro, is de aankoop van een multimodale hub in Hasselt in de regio Zwolle, die bestaat uit een containerterminal met daarbij een magazijn dat verhuurd is aan Westerman Logistics, en een distributiecentrum van 20.000 m² dat Scania Logistics Nederland gebruikt in functie van zijn fabriek in Zwolle. WDP hoopt deze transactie midden juli af te ronden.

In de buurt van Rotterdam realiseert WDP een project in de AGF-sector (aardappelen, groenten en fruit) voor Staay Food Group, actief in de import, export, groothandel en teelt van groenten en fruit. Voor 25 miljoen euro gaat het vastgoedbedrijf een ‘sale and lease back’-operatie van bestaande gebouwen realiseren en ook een nieuwbouw optrekken. Daarna wordt alles voor 15 jaar verhuurd.

WDP voegt voorts vier panden toe aan zijn portefeuille, samen goed voor 37.000 m², die voorheen toebehoorden aan een logistiek dienstverlener. De gebouwen liggen in Meppel, Bodegraven (2) en Drunen. Ze worden voor gemiddeld 8 jaar opnieuw verhuurd aan de logistieke speler. De totale investering voor WDP bedraagt rond de 6 miljoen euro.

Tot slot gaat WDP nog een project in Willebroek realiseren in het verlengde van de containerterminal, een totale investering van 24 miljoen euro. Op een terrein van 7,5 hectare staat al een logistiek gebouw van 15.000 m² dat midden juni werd opgeleverd. In een tweede fase wordt de oppervlakte mogelijk verdubbeld. Alles is verhuurd aan Damco, een onderdeel van de Deense multinational Maersk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud