'WeWork stelt geplaagde beursgang uit'

De machtspositie van WeWork-CEO Adam Neumann heeft de interesse van beleggers doen afnemen. ©REUTERS

De verhuurder van gedeelde werkruimtes zal pas op zijn vroegst in oktober een beursnotering krijgen, melden ingewijden aan de zakenkrant The Wall Street Journal.

Het Amerikaanse bedrijf zou zijn beursdebuut willen uitstellen door tegenvallende interesse van investeerders.

Onder druk van Softbank komen er initiatieven om de waardering op te vijzelen.

Bij een financieringsronde werd WeWork enkele maanden geleden nog gewaardeerd op 47 miljard dollar. De zorgen over de integriteitsregels bij het bedrijf, de zogenaamde corporate governance, en het verlieslatende bedrijfsmodel hebben daar een flinke hap uitgenomen. De banken die de beursgang begeleiden, vrezen dat de teller bij een beursgang nu zou blijven steken op 10 miljard dollar.

Softbank

De korting is een stevige aderlating voor partijen die eerder dit jaar geld in het bedrijf hebben gepompt op basis van een waardering van 47 miljard dollar. De bekendste geldschieter is de Japanse techreus Softbank, die 29 procent van het bedrijf bezit.

Onder druk van Softbank zouden er nu initiatieven komen om de waardering op te vijzelen. Die zijn er vooral op gericht de macht van topman Adam Neumann in te perken, onder meer via een nieuwe samenstelling van de bestuursraad.

Neumann belooft voorts winsten uit vastgoeddeals terug te geven aan WeWork. De topman had zelf vastgoed gekocht en opnieuw aan WeWork doorverkocht. Ook daarop kwam veel kritiek van potentiële investeerders.

Geen afstel

Uitstel maar geen afstel, wil WeWork doen geloven. Het bedrijf gaat niet in op de geruchten, maar publiceerde gisterenavond het bericht dat het doorgaat met de plannen om voor het einde van het jaar een notering op de technologiebeurs Nasdaq te verkrijgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud