Xior test software voor kotbazen

De vier oprichters van Eightant, waarvan drie vierde zelf nog student is. ©Inneke Gebruers

Kotbazen worden overspoeld met vragen en verzoeken, waardoor ze het overzicht wel eens durven verliezen. Een probleem waar start-up Eightant een oplossing voor wil bieden. De in studenten gespecialiseerde vastgoedvennootschap Xior test de software nu uit.

Eightant is een start-up uit de koker van de jonge ondernemers Nicolas Nijssen, Matthijs Spittel, Raul Marcelino en Siard van den Bosch. Het viertal ondervond als student zelf vaak dat de communicatie met een kotbaas vaak niet ideaal verloopt. Kapotte lampen, lekken, vuile keukens, lawaaioverlast, het zijn klachten die vaker dan hen lief was tussen de mazen van het net glipten en waar ze meermaals opnieuw melding van moesten maken om ze opgelost te zien.

'Dus zijn we zelf maar gaan nadenken over hoe het beter kon', zegt Spittel. Resultaat van die denkoefening is Eightant, een webplatform dat de communicatie tussen studenten en kotbazen digitaliseert en overzichtelijk maakt. Zo kan een kotbaas in één oogopslag zien welke meldingen nog behandeld moeten worden of welke prioriteit moeten krijgen.

'We zijn nu live met een testversie van de communicatietool', legt Spittels uit. 'Daarnaast werken we nog aan een tool voor property management. Uit gesprekken met kotbazen leerden we dat niet enkel communicatie soms moeilijk verloopt, maar dat ze vaak ook veel tijd in administratie moeten steken. Ook dat willen we beter organiseren.'

Xior

De communicatietool wordt alvast in betaversie getest door één van de grootste spelers in de studentenbusiness, het sindskort beursgenoteerde Xior. De vastgoedvennootschap gaat gedurende drie maanden aan de slag met Eightant in één van haar gebouwen in Antwerpen, waar 207 studenten op kot zitten. 'Xior streeft ernaar om de lasten die gepaard gaan met het studentenleven tot een minimum te beperken, en de oplossing die Eightant biedt spreekt ons daarom erg aan', zegt Vanessa Vervoort, Office Manager van Xior in Antwerpen.

'Aan de hand van de feedback van zowel huurder als verhuurders, gaan we ons platform nu verder ontwikkelen en gaandeweg meer functies toevoegen', klinkt het bij Eightant. 'Het gebouw van Xior is de ideale plek om onze betaversie eens grondig op de proef te stellen', zegt Siard van den Bosch, medeoprichter van Eightant. 'We zijn er zeker van dat in zo’n groot gebouw alle aspecten van ons platform getoetst kunnen worden.'

Telenet

Eightant is één van de start-ups die werd geselecteerd om deel te nemen aan Telenet Kickstart, het acceleratorprogramma van Telenet en Idealabs. Daarin krijgen jonge ondernemers met een idee de kans om dat tijdens een intensieve bootcamp uit te werken tot een product. Daaraan is ook 25.000 euro startgeld verbonden.

Wie zich tijdens dat bootcamp onderscheidt, mag vervolgens aan een tweede traject beginnen. Daar is een investering van 50.000 euro aan verbonden, die, in tegenstelling tot de eerste som, voor een stuk converteerbaar is in aandelen van de start-up.  

Een casemovie over Eightant, één van de start-ups van Telenet Kickstart.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect