Zorgvastgoed stuwt Cofinimmo

Jean-Pierre Hanin, de CEO van Cofinimmo ©Saskia Vanderstichele

Het vastgoedbedrijf Cofinimmo heeft in het eerste kwartaal beter dan verwachte resultaten geboekt, zegt CEO Jean-Pierre Hanin in een tussentijdse verklaring.

De brutohuurinkomsten stegen met 4,9 procent tijdens de eerste drie maanden van het jaar. Dat is vooral te danken aan een uitbreiding van de vastgoedportefeuille. Bij een ongewijzigde samenstelling komt de groei uit op 1,9 procent.

Bovendien verbeterde de bezettingsgraad tot 96 procent (van 95,8 procent eind 2018). De operationele winstmarge is eveneens positief geëvolueerd en komt uit op 82,3 procent. De nettowinst kwam uit op 30 miljoen euro, of 1 miljoen minder dan in het eerste kwartaal van 2018.

Het Brusselse bedrijf  bevestigt de eerdere prognose om over 2019 een brutodividend van 5,60 euro uit te keren.

Zorgvastgoed

Volgens CEO Jean-Pierre Hanin zijn de resultaten beter dan wat hij vooraf had gebudgetteerd en dragen de vele recente overnames in zorgvastgoed 'aanzienlijk bij aan de prestaties' van de groep.

2018 was voor Cofinimmo het jaar van de groeiversnelling. Er werd meer dan 300 miljoen euro geïnvesteerd in zorgvastgoed. Die strategie werd in het eerste kwartaal van dit jaar verdergezet, met een focus op Nederland. Het vastgoedbedrijf nam een woonzorgcentrum in de buurt van Arnhem en een zorgvastgoedsite in Friesland over.

CEO Hanin kondigde eind vorig jaar aan de portefeuille zorgvastgoed bij Cofinimmo te willen verdubbelen op vijf jaar tijd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud