Advertentie

Aandeelhouders gunnen WDP mooie zakcent

WDP CEO Tony De Pauw ©Dieter Telemans

Ongeveer 60 procent van de aandeelhouders van vastgoedbevak WDP heeft ervoor gekozen om zijn dividenden in de vorm van nieuwe aandelen te ontvangen. Dat levert WDP een aardige duit nieuw kapitaal op.

Net als vorig jaar bood WDP, de bevak gespecialiseerd in logistiek vastgoed, zijn aandeelhouders de keuze tussen een dividend in cash, in aandelen of een combinatie van beide. Het dividend over 2013 bedroeg 3,25 euro bruto per aandeel.

Opnieuw kozen de meeste aandeelhouders – voor ongeveer 60 procent van hun aandelen – voor een uitkering in aandelen. Dat betekent dat WDP 460.317 nieuwe aandelen moet creëren, waardoor het totale aantal uitstaande aandelen stijgt tot 16.539.564 aandelen. Er vindt daarmee een kapitaalverhoging plaats met een totale waarde van 22,9 miljoen euro.

Dat een meerderheid van de aandeelhouders kiest voor een dividend in aandelen, is dus goed nieuws voor WDP. Het houdt zo meer middelen binnen de eigen onderneming, geld dat wordt aangewend voor 'verdere groei in kader van het strategische groeiplan 2013-2016'.

Ander neveneffect van de kerze van de aandeelhouders, is dat de schuldgraad van WDP met 1,7 procentpunt daalt, vergeleken met een scenario waarbij iedereen voor cash zou kiezen.

Naast financieel positief, is de keuze van de meerderheid van de aandeelhouders voor een dividend ook in zekere zin een schouderklopje voor het management. Wie voor aandelen kiest, uit immers zijn vertrouwen in het management. In die 'pop poll' scoort WDP wel minder goed dan vorig jaar, toen nog 72 procent van de aandeelhouders voor aandelen koos.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud