Akkoord over nationaal voetbalstadion

De plannen voor het Eurostadium in Brussel ©BELGA

De stad Brussel, voetbalclub Anderlecht en het bouwconsortium hebben een akkoord bereikt rond het nieuwe nationaal voetbalstadion in Grimbergen. Dat bevestigt de Brusselse schepen van Sport Alain Courtois (MR) aan De Tijd.

Het nieuw te bouwen nationaal voetbalstadion 'Eurostadium' op Parking C van de Heizel is weer een stapje dichterbij. De stad Brussel, voetbalclub Anderlecht en het bouwconsortium hebben daarover een akkoord bereikt.

Alain Courtois bevestigt het nieuws aan De Tijd, maar geeft geen verdere commentaar tot een persconferentie zaterdagochtend.

Bronnen dichtbij het dossier spreken tegen dat de Stad Brussel jaarlijks vier miljoen euro zou bijpassen om die kloof te overbruggen, zoals Het Laatste Nieuws schreef.

De tijd dringt voor de Brusselse overheden. Het nieuwe voetbalstadion moet klaar zijn tegen 2019. In 2020 is Brussel gaststad voor enkele wedstijden van het Europees Kampioenschap mannenvoetbal. Verschillende protestgroepen hopen op een een procedureslag voor de Raad van State. De Vlaamse overheid moet nog verschillende vergunningen toekennen aangezien het stadion in Grimbergen komt te liggen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud