Advertentie
opmerkelijk

Antiquair Paul De Grande verkoopt kasteel voor 2,75 miljoen euro

De Grande kocht het kasteel toen hij 24 was, en woont er intussen 40 jaar. ©Found and Baker

Paul De Grande, antiquair en bekend van het televisieprogramma 'Stukken van Mensen', zet zijn kasteel in Snellegem te koop. Prijskaartje: 2,75 miljoen euro.

De Grande kocht het kasteel toen hij 24 was - hij werd zo de jongste kasteelheer ooit - en woont er intussen al 40 jaar. De antiquair verkoopt het kasteel omdat hij zijn drie verkooppunten - behalve in Snellegem heeft De Grande ook nog locaties in Zedelgem en Zeebrugge - wil centraliseren. Waar hij zich zal vestigen, is nog niet duidelijk. 'Als het kasteel verkocht is, gaan we op zoek naar een nieuwe locatie', zegt hij in Het Nieuwsblad. De Grande hoopt op een opbrengst van minstens 2,5 miljoen euro.

Het kasteel ligt in Snellegem, een deelgemeente van het West-Vlaamse Jabbeke, op tien kilometer van het hart van Brugge. Het heeft een grondoppervlakte van 25.000 m2 en een woonoppervlak van 1.050 m². Het kasteel, ook wel De Boeverie genoemd, werd in 1875 gebouwd door het adellijke geslacht Gilles de Pélichy.

Tijdens beide wereldoorlogen werd het kasteel bezet door de Duitsers. Eerst deed het dienst als commandocentrum, later als veldhospitaal. Na de oorlog bleef het kasteel lang leegstaan en was het een toevluchtsoord voor kluizenaars. Pas in 1975 werd het gebouw gekocht door De Grande. Behalve als woning gebruikt hij het kasteel ook als exporuimte voor zijn handel in antiek en kunst. In 1989 liet De Grande het middelste koepeldak vervangen door een glazen piramidedak.

Paul De Grande is antiquair en kunstverzamelaar. ©Thomas Vanhaute

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud