Atenor breidt verder uit in Hongarije

Vaci Greens, het eerste grote project van Atenor in Hongarije, zit in de eindfase. Er zitten nu drie andere projecten in de pijplijn. ©Atenor

De Belgische vastgoedontwikkelaar Atenor heeft een terrein voor een vierde projectontwikkeling in de Hongaarse hoofdstad Boedapest verworven.

Het gaat om een perceel van 5.711 vierkante meter in Zuid-Boeda, een van de populairste delen van de stad door de nabijheid van universiteiten, de vlotte toegankelijkheid en een enorm aantal groene zones. De locatie ligt ook in de nabije omgeving van de autosnelwegen M1 en M7.

Atenor wil er een kantoorgebouw van de categorie ‘A+’ ontwikkelen, waarbij milieubewuste oplossingen en een uitstekende kwaliteit worden geleverd. Het gebouw zal ongeveer 15.000 vierkante meter kantoorruimte bieden met een ondergrondse garage, interne tuin en terrassen.

De voorbije jaren is Atenor almaar actiever geworden in Oost-Europa. Behalve in Hongarije is het ook actief in Roemenië en Polen.

In Boedapest heeft Atenor de voorbije jaren  al 75.000 vierkante meter kantoorruimte gebouwd, verhuurd en verkocht, goed voor 50 miljoen euro bijdrage aan de winst.

28 projecten

De kantoren in het nieuwe walhalla van Atenor kunnen ook moeiteloos worden verkocht tegen steeds scherpere rendementen. 'Atenor maakt 600 euro per vierkante meter winst in Hongarije. Dat is beduidend meer dan het gemiddelde voor de totale portefeuille', aldus Stéphan Sonneville, CEO van Atenor.

De nieuwe aankoop doet het aantal Atenor-projecten in ontwikkeling stijgen tot 28, goed voor een ontwikkelingspotentieel van ongeveer 1.215.000 vierkante meter.

De projecten zijn gelegen in Brussel, Wallonië en Vlaanderen (België), Luxemburg, de regio Parijs (Frankrijk), Düsseldorf (Duitsland), Warschau (Polen), Lissabon (Portugal), Boedapest (Hongarije) en Boekarest (Roemenië).

Boedapest en Boekarest zijn goed voor elk 14 procent van de portefeuille. Polen neemt 26 procent voor zijn rekening, maar staat nog maar in de beginfase van een grote projectontwikkeling.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n