Banimmo verkoopt gebouw in Bordeaux

Didrik van Caloen, de CEO van Banimmo ©RV

Vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn 50 procent-belang in een commercieel en kantorencomplex in Bordeaux verkocht. Dat levert ongeveer 25 miljoen euro op en brengt het totale verkoopbedrag voor dit jaar op 75 miljoen euro.

Het complex in kwestie was eigendom van de vennootschap SNC les Jardins des Quais, die voor 50 procent door Banimmo en voor 50 procent door de Franse groep Affine werd gecontroleerd. Affine neemt nu ook het belang van Banimmo over. Het complex is 25.000 m² groot en ligt aan de oevers van de Garonne, naast het historische centrum van Bordeaux.

Banimmo en Affine kochten het complex in 2005 en renoveerden het vervolgens. Vandaag is het voor 97 procent verhuurd. De verkoop vond plaats op basis van een activawaarde van zowat 51 miljoen euro, wat Banimmo dus ongeveer 25 miljoen euro oplevert.

Met deze nieuwe transactie erbij heeft Banimmo dit jaar al voor ongeveer 75 miljoen euro aan activa verkocht. Dat is meer dan de jaardoelstelling van 60 miljoen euro.

Pittig detail is dat Affine, de Franse groep die nu helemaal eigenaar is van het complex in Bordeaux, met een belang van 49,51 procent ook de hoofdaandeelhouder is van Banimmo. Het management controleert 24,9 procent, terwijl de rest in handen is van het publiek.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud