Banimmo wil City Mall-debacle alsnog redden

Banimmo-topman Christian Terlinden

Vastgoedontwikkelaar Banimmo gaat de City Mall-winkelcentra in Namen en Verviers op eigen houtje afwerken, nadat het project in Charleroi volledig de mist is ingegaan. Daarvoor werd partner L'Immobilière Huon uitgekocht uit de gezamenlijke dochter City Mall Invest.

Banimmo en L'Immobilière Huon werkten samen in de gezamenlijke dochter City Mall Invest. Die hield zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe winkelcentra in Verviers, Namen en Charleroi.

Maar vooral bij die laatste gingen de zaken allesbehalve naar wens. Het project ging de mist in, en dat liet flinke sporen na in de boekhouding van Banimmo. De waarde van dat winkelcentrum werd op nul gezet, wat neerkomt op een totale waardevermindering van net 18,5 miljoen euro. Dat duwde de jongste halfjaarcijfers nog in het rood. Bovendien moest Banimmo een provisie aanleggen voor een lening van 1,7 miljoen euro aan City Mall Invest, die waarschijnlijk nooit zal terugbetaald worden.

In de overeenkomst met Huon werd afgesproken dat Banimmo de projecten in Verviers en Namen zal overnemen. Banimmo doet dat via de overname van City Mall Invest, dat van naam zal veranderen. Huon neemt alle aandelen over van City Mall Development, de holding boven City Mall Invest, en zal vandaaruit nieuwe projecten gaan ontwikkelen in België, Polen en Italië.

Op die manier hoopt Banimmo de projecten in Verviers en Namen alsnog tot een goed einde te brengen. Daarvoor 'zijn aanvullende financiële middelen nodig die Banimmo, samen met financiële partners, kan aanwenden in het kader van een nieuwe strategie'. Hoeveel financiële middelen daarvoor nodig zijn, is evenwel niet duidelijk. Ook financiële details over de transactie met Huon zijn niet bekend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud