Advertentie

Bart Van Malderen casht 46 miljoen op VGP

Bart Van Malderen ©Diego Franssens

Van Malderen heeft 4,12 procent van vastgoedontwikkelaar VGP verkocht. Hij gaat dat geld vooral in zijn luierfabrikant Drylock investeren.

VM Invest, het investeringsvehikel van Bart Van Malderen, heeft 766.203 aandelen VGP verkocht aan 'een brede basis van institutionele investeerders', meldt de logistieke vastgoedontwikkelaar. Donderdagochtend had VGP laten weten dat een pakket aandelen via een private plaatsing aan de man zou worden gebracht. Ze werden verkocht tegen 60 euro per stuk, een discount van 12 procent tegenover de slotkoers van woensdag.

De transactie levert Van Malderen 45,97 miljoen op. Eerder verklaarde de ondernemer dat hij de opbrengst van de verkoop vooral wil investeren in zijn luierfabrikant Drylock. Meegenomen is ook dat de erg lage liquiditeit van VGP wordt verhoogd: de free float stijgt van 6 naar 10,14 procent. Aan de verhoudingen in het kapitaal verandert niet veel: de groep Van Malderen blijft met 43 procent de grootste aandeelhouder, voor CEO Jan Van Geet met 38,3 procent.

Drylock nam begin dit jaar het Amerikaanse Presto Absorbent over en maakt zo en nieuwe versie van Ontex, tien jaar na de verkoop van die luierfabrikant. 'De opbrengst van de VGP-aandelen dient voor de verdere organische groei en andere opportuniteiten voor Drylock', aldus nog Van Malderen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud