Befimmo bevestigt dividend

Benoït De Blieck, de CEO van Befimmo ©Thierry du Bois

De vastgoedgroep Befimmo, gespecialiseerd in kantoren op toplocaties, bevestigt bij de kwartaalupdate opnieuwe het vooropgesteld dividend van 3,45 euro. Ook de betaling van het voorschot van 2,59 euro per aandeel wordt bevestigd. Het wordt betaald op 19 december.

De bezettingsgraad van de gebouwen blijft met een score van 95,3 procent eind september stabiel op een vrij hoog peil.

De gemiddelde duur van een huurovereenkomst bedroeg 8,62 jaar. Begin dit jaar was dat nog 9,06 per jaar.

Tijdens het derde kwartaal kon 9.500 m² worden (her)verhuurd. Dat is meer dan de 6.555 m² in de eerste zes maanden.

Het nettohuurresultaat komt na negen maanden in het boekjaar uit op 103, 9 miljoen euro. Dat is 1,1 procent hoger dan een jaar eerder. Op vergelijkbare basis was er wel een daling van de huurinkomsten met 0,9 miljoen euro.

De EPRA-earnings (de courante winst exclusief variatie op de reële waarde van de portefeuille en de variatie in rente-indekking, dé standaard bij de beoordeling van vastgoedgroepen) bleven in die periode vrijwel onveranderd op 65,1 miljoen euro (tegenover 65,2 miljoen euro een jaar eerder).

Door de stijging van het aantal aandelen dalen de EPRA-earnings per aandeel over de eerste negen maanden wel van 3,35 euro per aandeel naar 3,02 euro per aandeel. Dat lag wel in de lijn van de verwachtingen.

Eind september kwam de waarde van de portefeuille uit op uit op 2.257,1 miljoen euro. Buiten het bedrag van de overnames, investeringen en desinvesteringen bleef de waaarde van de portefeuille stabiel (+0,39 procent). In het derde kwartaal was er een zeer beperkte daling (-0,10 procent). Enkel voor de gebouwen in de Brusselse rand (slechts 6,38 procent van de totale portefeuille) was er een grote daling van de reële waarde met 6,81 procent.

Op 30 september bedroeg het netto-actief van Befimmo 1.200,35 miljoen euro. Dat geeft een intrinsieke waarde van 55,74 per aandeel.  Eind juni was dat 55,07 euro, eind december 54,13 euro per aandeel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud