Befimmo gaat in zee met Co.station

Befimmo-CEO Benoît de Blieck. ©Tim Dirven

Befimmo, een specialist in kantoorvastgoed, wordt de vastgoedpartner van Co.Station, het platform voor innovatie en ondernemerschap.

Co.Station brengt in haar ruimtes in Brussel (3.500m²), Gent (2.600 m²) en Charleroi (1.800 m²)  start-ups en scale-ups samen die actief zijn in de technologie en in digitale oplossingen, om hen aan te sporen tot samenwerking en innovatie. Ook middelgrote en grote ondernemingen uit verschillende industriesectoren worden erbij betrokken.

Het platform, opgericht in 2014 op initiatief van BNP Paribas Fortis, is er de voorbije jaren in geslaagd bedrijven die leiders zijn in hun vakgebied tot aandeelhouder te maken. Voortaan bestaat het aandeelhouderschap uit BNP Paribas Fortis (42,50 procent), Proximus (20 procent), SD Worx (12,50 procent), USG People (12,50 procent en nu ook Befimmo (12,50 procent) . Ook Sambrinvest, Accenture, Cresco, Leyton en Microsoft steunen het project.

Innovatie-ecosysteem

Co.Station heeft innovatie-ecosystemen opgezet op het gebied van energie (IO.Energy), mobiliteit (co.mobility) en ook voor de verhoging van de veerkracht van bedrijven, werknemers en leaders tijdens de heropstart na Covid-19 op de Belgische markt (co.responsibility). Co.Station speelt dan telkens de rol van operator en neutrale facilitator.

Befimmo wordt een van de stichtende partners van het innovatie-ecosysteem 'co.building', dat Co.Station dit jaar nog op de sporen zal zetten. Dit ecosysteem zal meer dan 30 bedrijven begeleiden om samen intelligente en duurzame gebouwen te ontwerpen.

'De instap van Befimmo in Co.Station past, net als onze overname in 2018 van de coworkingspecialist  Silversquare, perfect in onze innovatiestrategie', benadrukt  Benoît De Blieck, de CEO van Befimmo. 

Hoeveel Befimmo investeert, wordt niet bekendgemaakt. 'Voor ons is de kwestie niet zozeer hoeveel we betaald hebben, maar wel het feit dat het voor ons een zeer aanvaardbaar toegangsticket is om bij aan tafel te schuiven bij kwalitatieve aandeelhouders en op die manier een permanente dialoog met hen en de partners te voeren over thema’s die al een tijd geïntegreerd zijn in de strategie van Befimmo', zegt Caroline Kerremans, de woordvoerster van de vastgoedgroep.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud