Befimmo gunt belegger klein cadeautje

Het Blue Tower-gebouw levert de aandeelhouders van Befimmo een onverwacht kerstcadeautje op - Foto Thierry du Bois ©Thierry du Bois

Befimmo schenkt zijn aandeelhouders een klein kerstcadeautje. Bovenop het interimdividend krijgen ze een extraatje van 0,0646 euro bruto per aandeel, het gevolg van een verschuiving in het eigenaarschap van het gebouw Blue Tower.

De vastgoedbevak Befimmo had zijn aandeelhouders een 'voorschot op dividend' beloofd van 2,59 euro bruto per aandeel. Zij kregen daarbij de keuze tussen een betaling in contanten of in nieuwe aandelen.

Nu blijkt dat de Befimmo-aandelen maar matig populair zijn: slechts 44,5 procent van de aandeelhouders koos voor een uitkering in deze vorm. Befimmo zal hiervoor 376.340 nieuwe aandelen moeten uitgeven, die op Euronext Brussel zullen noteren vanaf vrijdag 20 december. Wie voor contanten koos, krijgt zijn geld vanaf 19 december.

Extraatje

Befimmo heeft echter nog een extraatje in petto en dat heeft te maken met het gebouw Blue Tower aan de Louizalaan. Dat kantoorgebouw was voor 25 procent in handen van Befimmo en voor 75 procent van Fedimmo, een dochter van Befimmo. Befimmo nam het belang van Fedimmo over, via een ‘fusie door overneming’. Hierna had Fedimmo 528.615 aandelen Befimmo in bezit. Die aandelen werden verkocht, wat 27,03 miljoen euro opbracht, geld dat zal dienen om investeringsprojecten van Fedimmo te financieren.

Befimmo opteerde er voor het dividendrecht dat aan deze aandelen vasthing, te verdelen onder de aandeelhouders. Zo zal een bedrag van 1,37 miljoen euro bruto worden uitgekeerd als aanvulling op het interimdividend. Dat levert 0,0646 euro bruto per aandeel op. Dit bedrag zal uitsluitend in contanten worden uitgekeerd.

Befimmo bevestigt tot slot over heel 2013 een dividend te zullen uitkeren van 3,45 euro bruto per aandeel. Aandeelhouders mogen dus nog een dividendsaldo verwachten van 0,80 euro bruto per aandeel. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud