Befimmo haalt 69 miljoen euro op

Het ZIN-project van Befimmo in de Brusselse Noordwijk, waarvan de kantoren al volledig verhuurd zijn aan de Vlaamse overheid. ©RV DOC

Het vastgoedbedrijf Befimmo heeft 1,27 miljoen eigen aandelen privaat geplaatst. De operatie bracht 69 miljoen euro op.

De notering van Befimmo op Euronext Brussel werd dinsdagmiddag opgeschort. Al snel werd duidelijk dat het vastgoedbedrijf verse middelen ophaalde met de plaatsing van eigen aandelen bij ‘gekwalificeerde investeerders’. Befimmo wou daarmee tussen 60 en 80 miljoen opstrijken.

Uiteindelijk blijft de teller staan op 69 miljoen euro. Befimmo plaatste 1.266.300 aandelen tegen 54,50 euro het stuk. Die prijs houdt een korting in van 3,71 procent tegenover de koers net voor de opschorting (56,60 euro). In vergelijking met de aangepaste intrinsieke waarde, die volgens Befimmo 57,20 euro per aandeel bedraagt, bedraagt de discount 4,72 procent.

Befimmo, dat zich toelegt op kantoorgebouwen, vergadercentra en co-workingruimtes, zal de opbrengst van de private plaatsing gebruiken om verder te investeren 'in kwaliteitsvolle kantoren in België en Luxemburg' en in het netwerk van flexibele kantooroplossingen. In totaal heeft Befimmo voor ongeveer 100 miljoen euro potentiële overnames op het oog.

Bij de private plaatsing traden Belfius en Kempen op als 'joint bookrunners'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud