Bijna vijfde meer winst voor Ascencio

©Foto Ascencio

De vastgoedbevak Ascencio, die zich toelegt op commercieel vastgoed aan de stadsrand, heeft een degelijk eerste halfjaar achter de rug. De grootste gebeurtenis was de geslaagde kapitaalverhoging met 81,5 miljoen euro.

In de eerste helft van het boekjaar 2013/2014 (september-maart) stegen de huurinkomsten met 22,1 procent tot 15,7 miljoen euro. De stijging is te danken aan de forse investeringen die vorig jaar werden doorgevoerd. Op vergelijkbare basis namen de huurinkomsten met 3,2 procent toe. De bezettingsgraad bedroeg eind maart een stevige 97,2 procent.

Het bedrijfsresultaat voor het resultaat op portefeuille nam met 24,7 procent toe tot 13,3 miljoen euro. De groei van het netto courant resultaat was van dezelfde grootte-orde: +19,3 procent tot 9,2 miljoen euro. Per aandeel is dat 2,18 euro tegen 1,83 euro een jaar eerder. Deze resultaten beantwoorden aan de verwachtingen, zegt Ascencio zelf in een persbericht.

In de eerste helft van het lopende boekjaar investeerde Asencio 103,5 miljoen euro in twee aankopen in Frankrijk en België. De waarde van de portefeuille is sinds het begin van het boekjaar met 28 procent toegenomen. Op 31 maart bedroeg de reële waarde van de vastgoedportefeuille 483,2 miljoen tegen 375,9 miljoen op 30 september.

Voor het hele jaar rekent Ascencio op huurinkomsten van 32,8 miljoen euro en een netto courant resultaat van 18,6 miljoen euro. Aandeelhouders kunnen ook op een dividend rekenen. Dit zal echter verschillen voor de aandelen die voor de kapitaalverhoging van 31 maart in omloop waren en de nieuwe aandelen die toen gecreëerd werden: voor ‘bestaande’ aandelen zal het 3 euro bedragen, voor ‘nieuwe’ aandelen 1,5 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud