Advertentie

Bouw 'Eurostadium' op Heizel weer stapje dichterbij

©KOS

De onderhandelingen met het consortium BAM-Ghelamco voor de bouw van een voetbalstadion op Parking C van de Heizel verlopen naar wens. De stad Brussel wil nu op korte termijn een definitief contract afsluiten met de twee. Het Eurostadium, zoals het stadion zal heten, moet ook pas klaar zijn tegen 1 juni 2019.

De Stad Brussel heeft vastgesteld dat de onderhandelingen met de 'voorkeurskandidaat' BAM-Ghelamco kunnen worden voortgezet in een positief en constructief klimaat.' Dat stelt de hoofdstad in een summier persbericht. 'De doelstelling van de Stad Brussel is om binnen een zo kort mogelijke termijn een globaal akkoord te vinden.' 

Het College van Burgemeester en Schepenen had op 19 maart, uit drie bieders, het consortium BAM‐Ghelamco aangeduid als favoriete kandidaat, met het oog op de financiering, de bouw en de uitbating van een nieuw voetbalstadion op de Parking C van de Heizelvlakte.

De stad had nog steeds de mogelijkheid de twee andere kandidaten, Besix en het consortium rond Denys, opnieuw aan te spreken. Daar ziet ze nu de facto van af.

Er is ook beslist dat 'Eurostadium' de naam wordt van het nieuwe nationale stadion. Officieel wordt die beslissing wel pas in het najaar genomen.

Brussel krijgt van de Uefa ook meer tijd om het stadion klaar te hebben. Uefa aanvaardt als deadline 1 juni 2019. Tot nu toe was dat eind 2018.  Die extra tijd kan men echt gebruiken. De bouwvergunningen moeten nog worden aangevraagd bij de gemeente Grimbergen. Parking C ligt op het grondgebied van deze Vlaamse gemeente. Buurtcomités zijn van plan zich met alle wettellijke middelen te verzetten en hopen dat het project zal vastlopen op procedures.

Er komt meteen ook een parking voor 1.150 voertuigen. Mogelijk wordt die nog voor het stadion gebouwd. De parking zal worden gebruikt om meer auto's uit de stad te halen. De Brusselse metro zal later tot daar worden doorgetrokken.

Het consortium BAM-Ghelamco neemt de financiering van het stadion volledig op zich.

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud