CFO Qrf verkast naar Home Invest

Een winkelpand van Qrf. ©QRF

De specialist moet op zoek naar een nieuwe financieel directeur.

'CFO Preben Bruggeman heeft beslist de onderneming te verlaten om een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan', meldt de verhuurder van winkelvastgoed Qrf  in een persbericht. Bruggeman stapt over naar de vastgoedgroep Home Invest. Qrf is de zoektocht naar een opvolger gestart.

Preben Bruggeman werkte sinds februari 2015 als CFO bij Qrf. 'Na bijna 4 jaar als CFO is Preben Bruggeman klaar om een nieuwe stap te zetten in het verder ontwikkelen van zijn professionele carrière', klinkt het in het persbericht. 'De heer Bruggeman blijft de functie in onderling overleg uitoefenen tot 4 januari 2019 zodat de continuïteit van de activiteiten van Qrf City Retail gewaarborgd wordt.'

Qrf verkeert in moeilijk vaarwater. Het aandeel verloor sinds begin dit jaar 45 procent van zijn waarde. Beleggers hebben grote twijfels of er bij de vastgoedgroep dit jaar gelet op de moeilijke situatie en het aanslepend conflict met de belangrijkste huurder - kledingketen H&M - een dividend kan uitgekeerd worden. 

Volgens de vennootschapswetgeving mag je maar een dividend uitkeren als het eigen vermogen groter is dan het maatschappelijk kapitaal. Een verstandige bepaling, die in principe bedrijven ertoe moet aanzetten eerst het aangevreten kapitaal op grootmoeders wijze - via ingehouden winsten - op te lappen, alvorens de aandeelhouders weer te verwennen met dividenden. 

Bij Qrf was luidens het halfjaarverslag per 30 juni het eigen vermogen met 126,8 miljoen euro onder het maatschappelijk kapitaal van 131,7 miljoen euro gezakt. 

Door de opmars van e-commerce ziet Qrf de leegstand toenemen en de huurprijzen dalen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud