Charleroi jaagt Banimmo in het rood

Christian Verlinden, de ceo van Banimmo

Problemen rond een mislukt shoppingproject in Charleroi hebben de vastgoedontwikkelaar Banimmo diep in het rood gejaagd in de eerste jaarhelft. De groep leed een verlies van 7,5 mijloen euro over de eerste zes maanden van het boekjaar.

Een enorme verrassing is dat niet: eind juli waarschuwde de vastgoedontwikkelaar er al voor dat de perikelen rond City Mall in Charlerloi zwaar op de resultaten zouden wegen . De investering in City Mall, dat winkelcentra in Namen, Verviers en Charleroi ontwikkelt, speelt Banimmo al een tijd parten. De projecten in Namen en Verviers draaien dan wel goed, Charleroi blijft een zorgenkind. Een shoppingproject in die stad is volledig de mist ingegaan en richtte al geruime tijd schade aan in de boekhouding van Banimmo.

Nu besloot de ontwikkelaar dus door de zure appel te bijten en een bijkomende waardevermindering van 4 miljoen euro aan te leggen op Citymall. Eerder was er al 14,5 miljoen euro afgeschreven. De waarde van het project is nu naar nul gebracht in de boeken. Bovendien legt Banimmo ook een provisie van 1,7 miljoen euro aan voor een aan City Mall verbonden lening die het niet meer dreigt terug te zien. 

Als gevolg van die tegenvaller duikt Banimmo in de eerste jaarhelft netto voor 7,5 miljoen euro in het rood. In dezelfde periode vorig jaar leed de groep nog een verlies van 1,9 miljoen euro. Als er geen rekening zou worden gehouden met de waardevermindering op City Mall, waardeschommeling op gebouwen en financiële instrumenten en uitgestelde belastingen, zou het nettoverlies 0,7 miljoen euro hebben bedragen, zegt Banimmo nog. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud