Cofinimmo koopt Luiks woon-zorgcentrum van Integrale

Jean-Pierre Hanin, de CEO van Cofinimmo. ©Saskia Vanderstichele

Ruim twee weken nadat de beursgenoteerde vastgoedgroep Cofinimmo vier Vlaamse woon-zorgcentra en een Brussels kantoorgebouw van Integrale heeft overgenomen, koopt ze nu ook een woon-zorgcentrum in Luik van de verzekeraar.

Cofinimmo betaalt zo'n 29 miljoen euro voor het Luikse woon-zorgcentrum La Chartreuse, maakte het bedrijf dinsdagavond bekend in een persbericht. Integrale had het voormalige klooster zelf nog maar vier jaar geleden overgenomen. Het woon-zorgcentrum wordt uitgebaat door Vulpia, al jaren een belangrijke partner voor Cofinimmo.

Eind oktober had Cofinimmo al vier woon-zorgcentra in Vlaanderen en Brussel overgenomen van Integrale. Daarnaast nam het toen ook het gebouw van de Brusselse dienst Leefmilieu op de Tour & Taxis-site over van de verzekeraar. Dat La Chartreuse toen niet in de deal was opgenomen kwam omdat er nog een voorkooprecht was op het woon-zorgcentrum, zegt Cofinimmo in het persbericht.

Het Luikse Integrale zit in geldnood. Vorige week stelde de Nationale Bank een speciale commissaris aan bij de groep, een procedure die kan leiden tot de verkoop of zelfs de liquidatie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud