Cofinimmo op koers voor prognose

Cofinimmo ging onder meer in Duitsland woonzorgcentra shoppen. ©Cofinimmo

De operationele prestaties van 's lands grootste genoteerde vastgoedgroep zijn van die aard dat prognose, en dividend, binnen handbereik blijven.

Wie Cofinimmo zegt, zegt tegenwoordig vooral 'zorgvastgoed'. 

Woonzorgcentra, revalidatieklinieken en anderen zijn tegenwoordig goed voor meer dan 50 procent van de portefeuille, kan de beursgenoteerde vastgoedgroep meedelen bij zijn derde kwartaalresultaten. De klemtoon op zorg bleek nog eens uit de laatste kapitaalverhoging, begin juli, voor 155 miljoen euro. Daaruit volgden vijf nieuwe investeringen in zorgvastgoed, in gebouwen in Duitsland en Nederland. 

Dividend

Operationeel zag Cofinimmo in het afgelopen jaar de brutohuurgelden met 1,3 procent stijgen. De waarde van de portefeuille nam sinds begin dit jaar met 5,2 procent toe. De bezettingsgraad bleef stabiel op 95 procent. De keuze voor zorgvastgoed is heilzaam voor de bezettingsgraad: zorg doet het qua bezetting (99,3 procent) veel beter dan kantoren (87,6 procent). 

Dankzij die operationele resultaten bevestigt Cofinimmo zowel de prognose van het nettoresultaat afgezet tegenover het aandeel (6,51 euro per aandeel) als het brutodividend voor boekjaar 2018: 5,50 euro per aandeel. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect